Emdr bij burn-out

Emdr bij Burn-out

Burn-out is een ernstige aandoening die de fysieke en mentale gezondheid van een individu aanzienlijk kan schaden. Terwijl traditionele behandelingen zoals cognitieve gedragstherapie en stressmanagementmethoden nuttig blijven, laat de opkomst van EMDR als potentieel effectieve benadering voor burn-out zien dat er diverse mogelijkheden zijn om deze aandoening aan te pakken. EMDR richt zich op het verwerken van onverwerkte emoties en overtuigingen die bijdragen aan burn-out, en hoewel verdere onderzoeken nodig zijn, biedt het al hoopvolle resultaten voor degenen die op zoek zijn naar verlichting van hun symptomen en herstel van hun welzijn. 

burnout emdr noord

Kennismakingsgesprek

Na aanmelding door jezelf of je werkgever is er met jou een kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken wij je situatie en verkennen wij de mogelijkheden. Belangrijk is ook dat wij vaststellen of er wederzijds een klik is. Ben ik degene die jou kan ondersteunen, ben jij bereid het avontuur aan te gaan? Als dat zo is, start het traject.

Energiemeting

De eerste sessie bestaat uit de Energiemeting waarin met behulp van vragenlijsten de mate van overbelasting en vermoeidheid bepaald wordt. Hoeveel energie is er nog, hoeveel veerkracht is er mentaal en fysiek? Verder bespreken wij jouw klachten, jouw situatie en jouw doelen van het hersteltraject.

Burn-out Coaching

Heb je je ziek gemeld van het werk? Mijn ervaring is dat mensen beter herstellen als ze gerichte begeleiding krijgen. En daardoor ook zodanig herstellen dat klachten vaak niet meer terug komen. Mensen die ik begeleid krijgen effectieve handvatten om goed te herstellen van vermoeidheid en overbelasting én ze leren inzien wat de oorzaken ervan zijn. 

Het doel is dat je weer energie hebt en plezier in je werk hebt, en dat zowel jij als betrokkene als de organisatie daarvan profijt heef

 

Vervolgsessies

In de vervolgsessies werken wij allereerst aan het fysieke herstel en opbouw van de energie, zeker bij een ernstige burn-out. De neurohormonale balans is dan uit evenwicht, waardoor het denken ook niet meer goed gaat.

We starten met activiteiten voor herstel, oefeningen en tips en adviezen over dagindeling.

Als er meer energie is opgebouwd, gaat het denken ook weer beter. Dan onderzoeken wij gezamenlijk hoe het zover gekomen is en hoe het voortaan anders kan. Zelfmanagement is een vast onderdeel van het traject.

Een hersteltraject duurt meestal een paar maanden, omdat het gericht is op duurzaam herstel. Tussentijds en aan het eind worden ook energiemetingen gedaan, zodat het resultaat meetbaar is.

Vergoeding

Deze stress- en burn-out coaching wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Veel werkgevers betalen het traject of geven een tegemoetkoming aan de werknemer. Voor werkgevers bestaan er verzuimverzekeringen die hierin voorzien. Particulieren kunnen ook bij mij terecht voor stress- en burn-out coaching in de regio Groningen. Dan stellen wij gezamenlijk een tarief vast bij de start van het traject.

Emdr Bij Burn-Out

Neem contact op:

06 26011247

06 26011247

Emdr Noord