burn-out coaching

Burn-out Coaching

Heb je je ziek gemeld van het werk? Mijn ervaring is dat mensen sneller herstellen als ze gerichte begeleiding krijgen. En daardoor ook zodanig herstellen dat klachten vaak niet meer terug komen. Mensen die ik begeleid krijgen effectieve handvatten om goed te herstellen van vermoeidheid en overbelasting én ze leren inzien wat de oorzaken ervan zijn. 

Het doel is dat je weer energie hebt en plezier in je werk hebt, en dat zowel jij als betrokkene als de organisatie daarvan profijt heeft.

 

Kennismakingsgesprek

Na aanmelding door de werkgever is er met jou een kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken wij je situatie en verkennen wij de mogelijkheden. Belangrijk is ook dat wij vaststellen of er wederzijds een klik is. Ben ik degene die jou kan ondersteunen, ben jij bereid het avontuur aan te gaan? Als dat zo is, start het traject.

Energiemeting

De eerste sessie bestaat uit de Energiemeting waarin met behulp van vragenlijsten de mate van overbelasting en vermoeidheid bepaald wordt. Hoeveel energie is er nog, hoeveel veerkracht is er mentaal en fysiek? Verder bespreken wij jouw klachten, jouw situatie en jouw doelen van het hersteltraject.

Vervolgsessies

In de vervolgsessies werken wij allereerst aan het fysieke herstel en opbouw van de energie, zeker bij een ernstige burn-out. De neurohormonale balans is dan uit evenwicht, waardoor het denken ook niet meer goed gaat.

We starten met activiteiten voor herstel, oefeningen en tips en adviezen over dagindeling.

Als er meer energie is opgebouwd, gaat het denken ook weer beter. Dan onderzoeken wij gezamenlijk hoe het zover gekomen is en hoe het voortaan anders kan. Zelfmanagement is een vast onderdeel van het traject.

Een hersteltraject duurt meestal een paar maanden, omdat het gericht is op duurzaam herstel. Tussentijds en aan het eind worden ook energiemetingen gedaan, zodat het resultaat meetbaar is.

Vergoeding

Deze stress- en burn-out coaching wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Veel werkgevers betalen het traject of geven een tegemoetkoming aan de werknemer. Voor werkgevers bestaan er verzuimverzekeringen die hierin voorzien. Particulieren kunnen ook bij mij terecht voor stress- en burn-out coaching in de regio Groningen. Dan stellen wij gezamenlijk een tarief vast bij de start van het traject.

Neem contact op:

06 26011247

06 26011247